Warning: Declaration of TCB_Menu_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/wp-content/plugins/thrive-visual-editor/inc/classes/class-tcb-menu-walker.php on line 0
Auton vuokraus Kroatiassa kokemuksia - Huomioi nämä ennen vuokrausta

Auton vuokraus Kroatiassa kokemuksia

​Viimeaikoina olen törmännyt useisiin kyselyihin auton vuokraamisesta Kroatiassa, siispä Kroatiassa useasti autoilleena päätin jakaa hieman kokemuksia asian tiimoilta ja kirjoittaa auton vuokraus Kroatiassa oppaan. Jos harkitset auton vuokrausta Kroatiassa, tästä oppaasta löydät kaiken mitä sinun tulee tietää auton vuokrauksesta, mm. miksi vuokrata auto, ajoneuvotyypit, autonvuokraamot, hinnat ja parhaat vinkit!

autolla ajaminen Kroatiassa

​Ajaminen Kroatiassa

​Auto on ehdottomasti paras tapa tutkiskella Kroatiaa. Jos et matkusta omalla autolla, auton älä pelkää vuokrata autoa, sillä autolla pääset tutustumaan Balkanin niemimaahan aivan eri tavalla. Autolla voit nähdä maan parhaat nähtävyydet, liikkua turistien ulottumattomissa, nähdä enemmän vähemmässä ajassa ja sinulla on autoilijana vapaus pysähtyä ja kulkea matkaa omalla painollasi.

Kroatia tarjoaa matkailijalle kiehtovia historiallisia kohteita tutkittavaksi, sekä kaunista rannikkoa, jota on kiva tähyillä auton ratista. Erityisesti Dalmatian rannikko on suunnattoman kaunista seutue, ​jota suosittelen jokaiselle nähtäväksi.

Autolla ajamista Kroatiassa ei kannata pelätä, sillä tiet ovat suureksi osaksi todella hyvässä kunnossa.​ Toki karummilta alueilta löytyy vielä vuohikatraiden tasaamia pikkuteitä, mutta Kroatian A1-moottoritiellä kelpaa huristella mainiosti.

​Kannattaako minun vuokrata auto Kroatiassa?

​Riippuen matkasi tarkoituksesta, joskus on parempi olla vuokraamatta autoa. Mikäli aiot pysyä ainoastaan isoimmissa kaupungeissa kuten Zagrebissa, Splitissä tai Dubrovnikissa, eikä sinulla ole aikomuksia liikkua, on todennäköisesti parempi jättää auton vuokraaminen pois.

Tai jos aiot ​rentoutua rannalla koko loman ajan, et todennäköisesti tarvitse autoa.

Kuitenkin, jopa rantalomaa suunniteltaessasi, suosittelen ehdottomasti vuokraamaan auton edes päiväksi ja tutkiskelemaan kaikkea mitä tällä rantavaltiolla on sinulle tarjota. Et tule katumaan auton vuokraamista, usko pois...

Auton vuokraaminen avaa lomasi uusille mahdollisuuksille

Tarvitset ehdottomasti autoa, jos aiot yöpyä rauhallisissa rantakaupungeissa. Vaikka useimmissa kylissä on perustarpeet, kuten supermarketit, baarit ja ravintolat - isompia ostosreissuja, käteisautomaattia tai apteekkia varten sinun täytyy yleensä ajaa toiseen kaupunkiin. Auto sattuu olemaan kätevä tällaisissa tilanteissa.

​Mikäli aiot yöpyä esimerkiksi Istriassa, mutta haluat tutkia lähiseudun nähtävyyksiä, ainoa tapa päästä huikeisiin paikkoihin on ajaa autolla. Bussiliikenne on oikeastaan olematonta näissä pikkukaupungeissa. Sama pätee Kroatian saaristoa nähtäessä, auto on melkeimpä ainoa tapa liikkua paikasta toiseen.

​Jos haluat nähdä useamman kohteen viikon tai lyhyemmän reissun aikana, auton vuokraaminen on edelleen välttämätöntä. Vaikka Kroatia on pinta-alaltaan kohtuullisen pieni valtio, ​muotonsa vuoksi etäisyydet ovat yllättävän pitkiä. Esimerkiksi Umagista Dubrovnikiin kertyy ajomatkaa yli 700 kilometrin verran.

​Kannattaakin miettiä valmiiksi mitä haluat matkallasi nähdä, niin tiedät paremmin kuinka pitkäksi aikaa autoa kannattaa vuokrata. Kroatian parhaat palat ovat parhaiten koettavissa omalla tai vuokra-autolla.

​Hinta

Niinkuin mitkä tahansa palvelut Kroatiassa (hotellit, retket, aktiviteetit jne.), auton vuokraaminen on kausiluontoista ja hinta vaihtelee suuresti eri vuodenaikojen välillä. Käytännössä tämä tarkoittaa että sinun kannattaa vuokrata auto hyvissä ajoin, jos aikeissasi on matkustaa Kroatiaan heinä-elokuun tienoilla​. Vuokra-autojen hinnat ovat näillä kuukausilla myös huomattavasti korkeammat.

Varaudu maksamaan kesäkuukausina noin 50 euroa kompaktikokoisesta autosta ja 55 euroa perheautosta. Hiljaisina kuukausina auton päivävuokra pyörii 20-25 euron tietämillä.

Huomaa myös että mitä aiemmin auton vuokraat, sen edullisempaan hintaan sen saat. Muista siis vuokrata auto ajoissa!

​Discover Car hire - Edullisimmat hinnat

Suosittelemme käyttämään luotettavaa vuokrauspalvelua kuten Discover Car hirea. ​Discover Car hire on välittäjätoimisto, joka tekee yhteistyötä kaikkien suurimpien autonvuokraamoiden kanssa. Heiltä saat hinnan valmiiksi kilpailutettuna ja palvelu on luotettavaa ja nopeaa. ​

Mikäli aiot vuokrata auton suoraan paikalliselta autonvuokra​amolta, ​​​tarkista aina ehdot ​ja muista lukea pienellä präntätty teksti, jotta vältyt huijaamiselta.

Millainen auto kannattaa vuokrata?

​Kannattaa vuokrata auto omien tarpeidesi mukaisesti. Tiet ovat Kroatiassa pääosin loistavassa kunnossa, joten teitä ajatellen, mikä tahansa auto kelpaa.

​Liikenne saattaa olla ruuhkaista, etenkin sesonkiaikoina. Joten jos haluat saada autosi varmemmin parkkiin, kannattaa harkita pienempää, kompaktikokoista autoa.

​Isommat autot ovat toki hyvä vaihtoehto pidemmille etapeille ja jos mukana on lapsiperhettä.

​Suosittelen ehdottomasti hankkimaan auton, jossa on ilmastointi, sillä kesäkuukaudet ovat hikistä aikaa Adrianmeren rannikolla.

Rajanylitys autolla

Monet ovat tiedustelleet tarvitseeko rajanylitykseen olla erillistä vakuutusta. Vastaus on simppeli. Ei, et tarvitse erillistä vakuutusta. Saat autoa noudettaessa dokumentin, jolla voit laillisesti ajaa myös Bosniassa taikka Montenegrossa.

Monet paikalliset vuokraamot yrittävät toki myydä sinulle ylimääräisiä vakuutuksia rajanylitystä varten, mutta kieltäydy näistä, sillä lain mukaan et tarvitse mitään ylimääräisiä vakuutuksia rajanylitystä varten. Joissain tapauksissa vuokraamot yrittävät väkisin myydä näitä vakuutuksia, eivätkä suostu vuokraamaan autoa ilman lisäkuluja. Kannattaakin vuokrata auto luotettavia palveluita käyttäen, kuten Discover Car hirea.

​Kun ylität rajaa kahden EU-maan välillä, et ole velvoitettu maksaamaan mitään ylimääräisiä vakuutuksia tai rajanylitysmaksuja.

​Auton vuokraaminen ja jättäminen toiseen maahan

Jos aiot matkata maasta toiseen ja haluaisit vuokrata auton toisesta maasta ja jättää toiseen, suosittelen ​Discover Car hirea tai vastaavaa autonvuokrausta, jolla tämä on mahdollista.

​Liikennesäännöt

​Turvavyön käyttäminen on pakollista. ​Ajovalot tulee olla käytössä myös päiväsaikaan talvikuukausi​en aikana ajettaessa. (lokakuusta maaliskuulle).

​Kaupungissa nopeusrajoitukset vaihtelevat 30-50 km/h paikkeilla. Maanteillä saa huristella paikoittain jopa 90 km/h nopeuteen asti. Moottoriteillä nopeusrajoitus on maksimissaan 130 km/h.

Renkaat&Vanteet.com
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: