Autolla matkustaminen on joillakin verissä. Vapaa-aikana autolla liikkuminen paikasta toiseen voi tuntua houkuttelevalta, mutta intohimoisimmat hyppäävät ratin taakse myös lomillaan. Automatkailuun voi yhdistää muitakin kiinnostuksen kohteita, kuten penkkiurheilun.

Vuoden suurimmat urheilutapahtumat ovat penkkiurheilijoiden puolesta suurennuslasin alla, kun taas jotkut voivat jopa suunnitella matkaa paikan päälle seuraamaan otteluita kentän laidalla. Tällöin matkankin voi taittaa autolla eli yhdistää kaksi lempiasiaa keskenään. 

Vuoden 2022 suurimmat arvokisat voivat parhaimmillaan viedä sinut automatkalle ympäri maailmaa, mutta vuoden tärkeimpiä urheilutapahtumia löytyy myös lähialueilta eli Euroopasta. Riippuen omasta seikkailumielisyydestä, voit halutessasi matkustaa joihinkin seuraavista turnauksista – lähelle ja kauas.

Yleisurheilun EM-kilpailut Münchenissä

Kesä on parasta aikaa automatkailuun ja mikä olisikaan paras kohde tuolloin kun nopeista autobahn-moottoriteistä, BMW:stä ja Mercedes Benzistä kuuluisa Saksa ja yleisurheilun EM-kilpailut. Suomalaiset urheilijat ovat kiistatta loistaneet myös näissä arvokisoissa.

Elokuun 15. päivä alkavat kilpailut kestävät viikon. Tiivistunnelmainen ohjelma kestää aamusta iltaan, jonka aikana maailman ykköstason urheilijat ottavat mittaa toisistaan. Ulkoilmatapahtuma on katsojankin kannalta yksi kesän kohokohtia ja Euroopan kesän suurimpia tapahtumia.

Naisten jääkiekon MM-kilpailut Tanskassa

Elokuun lopulla Tanskassa järjestetään suomalaisittain houkutteleva turnaus, jossa naisleijonat pääsevät tositoimiin MM-kilpailuissa. Taas kerran kirkkaista mitaleista tavoitteleva MM-joukkue tulee taistelemaan muiden maiden huippujoukkueita vastaan Tanskan Frederikshavnissa ja Herningissä. Turnaus alkaa 26. elokuuta ja huipentuu finaaliin 4. syyskuuta.

Secto Rally Finland, Jyväskylä

Suomen teiltä on lähtenyt maailmalle lukuisia autourheilijoita, aina Mika Häkkisestä Kimi Räikköseen, mutta yhtä lailla sinivalkoiset liput liehuvat monesti saloissa rallissakin. Tänäkin vuonna Jyväskylän ja Suomen kuuluisin rallikilpailu tullaan ajamaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

Voit seurata tien reunassa maailman huippukuljettajien, kuten suomalaissankarien Kalle Rovanperän ja Esapekka Lapin edesottamuksia, kunhan muistat itse ajaa varovasti.

UEFA Super Cup -finaali, Helsinki

Elokuussa Helsingin Olympiastadion tulee toimimaan näyttämönä yhdelle maailman suurimmalle jalkapallotapahtumalle, UEFA:n Super Cup -finaalille. Se on ensimmäinen kerta kun Suomessa järjestetään UEFA:n joukkueurheilutapahtuma. 

Ottelussa tulevat olemaan vastakkain Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan voittajat. Viimeisimmän Super cupin voittaja oli Chelsea, mutta tänä vuonna joukkue ei ole kärkisijoille. Eurooppa-liigan finaalissa vastakkain ovat Rangers ja Eintracht Frankfurt. 

Mestarien liigan voittajajoukkue paljastuu vasta toukokuun lopulla ja ehdokkaina on joko Liverpool tai Real Madrid. Super Cup -ottelun päivämääräksi on asetettu 10. elokuuta. Tätä harvinaista huippuottelua ei kannata jättää välistä.

FIFA Ruka Nordic 2022, Rukatunturi

Talven kiinnostavimmat urheilutapahtumat liittyvät kiistatta hiihtoon, yhdistettyyn ja mäkihyppyyn, joissa myös suomalaiset ovat menestyneet mainiosti. Suomen merkittävin osakilpailu, Ruka Nordic -kilpailut, järjestetään vuonna 2022 Pohjois-Suomessa Rukatunturilla. 

Marraskuun 24. päivästä eteenpäin järjestettävissä kilpailussa kilpaillaan 10 eri ottelussa ja 800 kilpailijan toimesta. Samalla Ruka Nordic tulee käynnistämään yhdistetyn sesongin ja viikonlopun aikana käydään kahdeksan World Cup -kilpailua.