Suomalaiset ovat aina olleet moottoriurheilu kansaa ja meillä on useita maailmanmestareita monissa eri moottoriurheilu lajeissa. Ihmisten kiinnostus moottoriurheiluun näkyy myös vedonlyönnissä, jossa suomalaiset ovat kunnostautuneet maailman mittakaavalla ja olemme myös uhkapelaamisessa yksi maailman kärkimaita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi jotenkin väärin, koska useimmille vedonlyönti tuo pelkästään lisää jännitystä oman suosikin seuraamiseen tapahtuman aikana. 

Mitä kaikkea nykypäivänä toimivat vedonlyöntisivustot tarjoavat moottoriurheilusta kiinnostuneille ja mitä on tulevaisuudessa luvassa? Tämä on kiinnostava kysymys, koska teknologiat ja valikoimat kehittyvät jatkuvasti, tarjoten vedonlyöjille uusia kiinnostavia kohteita ja malleja, joiden avulla urheilun seuraaminen on yhä kiinnostavampaa.

Kiinnostava valikoima

Tällä hetkellä yksi seuratuimmista moottoriurheilu lajeista on varmasti WRC ralli, jossa nuori Rovanperä voitti huikeasti maailmanmestaruuden ja toi SUomen takaisin rallin voittokantaan. Ralli on muutenkin ollut suomalaisille todella rakas laji ja Suomesta on tullut kasa mestareita, joista puhutaan edelleen rallipiireissä ja suomalaista ralliosaamista arvostetaan paljon maailmalla. Rallista voi lyödä vetoa monilla vedonlyöntisivustoilla. Vedonlyöntiä voi olla siihen keskittyneillä sivuilla tai pikakasino suomi sivuilla, josta löytyy apua oikean sivuston löytämiseen. 

Toinen suomalaisten suosittu moottoriurheilulaji on Formulat ja varsinkin Formula 1, jossa viimeisestä mestaruudesta on jo kulunut pitkä aika. Kuitenkin suomalaisia kuskeja tässäkin lajissa on ja Suomen edustus pysyy tässä autoilun kuninkuuslajissa vahvana. Myös Formuloista voi lyödä vetoa monilla vedonlyöntisivustoillla ja vetojen monipuolisuus on myös lisääntynyt ja enää ei tarvitse lyödä vetoa pelkästään kisan voittajasta.

Tarjolla on myös muita autokisoja ja niistä pääsee samalla tavall lyömää vetoa halutessaan. Valikoimista löytyy monesti Nascar autoilua, toisia formula sarjoja, moottoripyöräilyä, endurokisoja ja vaikka mitä muuta. Pitkän matkan seikkailukisat kuten Dakar ralli ovat myös monien sivustojen valikoimissa. Tämän vuoksi vedonlyönti on autourheilijoiden keskuudessa suosittua. 

Vedonlyöntien monipuolisuus onkin asia, joka kiinnostaa monia. Tapahtuman yhteydessä voi lyödä nykyään verkossa monista asioista. Samalla kun tilanteet muuttuvat myös kertoimet muuttuvat ja omia vetoja voi myös muuttaa. Lisäksi monet vedonlyöntisivustot tarjoavat kiinnostavia vetoja, joissa on mahdollisuus saada osa voitoista takaisin, jos veto ei osu kohdalleen. Tämä on erittäin mielenkiintoinen tapa lisätä mielenkiintoa vedonlyöntiin.

Moottoriurheilun lisäksi vedonlyöntisivustoilla on valtava määrä erilaisia lajeja, joista lyödä vetoa. Monilla sivuilla voi myös veikata maailman tapahtumista sekä vaikka laulukisojen voitosta. Ei ole enää rajoitettua, mistä voi lyödä vetoa ja monet sivustot ovat hyödyntäneet tämän mahdollisuuden ja erilaiset kiinnostuksen kohteet. 

Tulevaisuus

Tulevaisuudessa on tulossa myös teknologiat mukaan kisoihin ja niiden seuraaminen onnistuu vedonlyöntisivustojen kautta suoraan. Seuraavalle sukupolvelle voi olla tavallista, että kisoja seurataan virtuaalimaailmassa tai mahdollisesti e-urheilun yleistyessä, voi jopa itse ottaa osaa kisaan, jos taidot riittää. Verkon kautta monet kotipelaajat pääsevät jo nyt mukaan autourheilukisoihin ja parhaimmat pääsevät kisailemaan voitoista ja palkintorahoista. Näitä kisoja löytyy myös vedonlyönti sivustoilta ja niistä lyödään vetoa enenevissä määrin. Tulevaisuudessa e-urheilun on arveltu olevan yhä suositumpaa ja e-urheilutähdet ovat aina vain kuuluisimpia ja heitä seurataan samoin kuin muitakin urheilutähtiä.

E-urheilussa on myös monia autourheilukisoja monissa eri kategorioissa. Löytyy formuloita, pitkän matkan autokisoja ja muita mahdollisia otteluita. Tämä osa-alue on aina vain suositumpaa, ja e-urheilu turnauksia ja otteluita näytetään monilla urheilukanavilla tai e-urheiluun keskittyvillä kanavilla. Teknologia on tuonut myös tapahtumat omalle kotisohvalle ja tulevaisuudessa päästään virtuaalisessa maailmassa seuraamaan kisoja lähietäisyydeltä, katsoja istuessa omalla sohvalla turvallisesti ilman kalliita sisäänpääsyjä ja matkoja sekä muita lisäkuluja. 

Teknologia ei kuitenkaan kokonaan voi korvata live tapahtuman tunnelmaa sekä sinne tehtävää matkaa, joka yleensä on osa kokemusta, joista monet autourheilun ystävät nauttivat, eikä suostu luopumaan vaikka seuraaminen tehtäisiin tulevaisuuden miten helpoksi.