Tuulilasin hionta

 Mikäpä olisi ärsyttävämpää ja ​samalla ajoturvallisuudelle vaarallista kauniissa autossa? Mikään ei päihitä naarmuja tuulilasissa tai ikkunoissa. Naarmuisesta ikkunasta tihrustaessa on vaikea nauttia ajomatkasta. Naarmut voivat olla myös vaaraksi auringon heijastuessa naarmun kohdalta tai jos ne peittävät näkyvyyttä. M​utta miten poistaa naarmut auton tuulilasista? Onneksi auton tuulilasin naarmujen hionta ja kiillotus onnistuu kotikonstein!

​Tuulilasin ​naarmujen hionta ja kiillotus – tee se itse

 

​Kuluma tai naarmu tuulilasissa heikentää kuskin kykyä nähdä ​​riittävästi liikenteessä. Jopa hiusnaarmu voi muuttua ajan myötä isoksi halkeamaksi. Jos näin pääsee tapahtumaan, ainoa vaihtoehto on vaihtaa koko tuulilasi, mikä tulee loppupeleissä k​alliiksi kukkarolle.

 

​Mitä tehdä? Voit korjata naarmun tai pienen halkeaman, jotta se ei pääse laajentumaan. Muista että syviä halkeamia ei ole mahdollista korjata, vaan lasi täytyy uusia. Mistä tietää että onko lasi vielä korjattavissa? Nyrkkisääntönä voisi sanoa että​ jos kynsi ​tarttuu ​naarmuun taikka ​säröön, on särö liian suuri kotona korjattavaksi. Yli 0,1mm kokoisissa naarmuissa menee tuulilasi uusiksi. Jos ei niin tuulilasin naarmujen poisto on itse ​hoidettavissa. ​Katso seuraavat ohjeet lasin korjaamiseksi.

​Lasin hionta kotikonstein

​Kevyet naarmut

 

​Lasin hiominen kirkkaaksi kevyistä naarmuista onnistuu parhaiten ja helpoiten täytettäessä naarmut akryylipintojen naarmunpoistoaineella. Olemme todenneet toimivaksi ​hongkongista saatavan Quixx Akryylipinnan naarmunpoistoaineen​. ​Kyseinen tuote on tarkoitettu plekseille ja akryylipinnoille, mutta ​huolimatta siitä tällä aineella tuulilasin naarmujen korjaus ​hoituu tällä ​passelisti! Myös ​useimmat akryyliin/pleksipintoihin tarkoitetut naarmunpoistoaineet toimivat, jos tätä ei ole saatavilla.

 

Tarvittavat materiaalit:

  •     ​​​Quixx -​ akryyli naarmunpoistoaine
  •     Mikrokuituliina

 

​Tuulilasin kiillotus onnistuu kun laitat naarmunpoistoainetta halutuille kohdille ja hankaat ainetta märällä mikrokuituliinalla, tai hienolla hiomapaperilla (800 ja ylöspäin). ​Naarmunpoistoaine kovettuu kuivuessa ja se muuttuu täysin läpinäkyväksi. Se myös suojaa naarmua suurentumasta. Tuloksena ovat näkymättömät naarmut.

​Syvät naarmut

 

​Auton lasin hionta syvistä naarmuista onnistuu parhaiten käyttämällä ceriumoksid​ia sisältäv​iä lasinhiomatahn​oja. Edelleen, kyse ei ole​ tuulilasin halkeaman korjauksesta vaan syvemmistä naarmuista. Tämä kemikaali on yleisessä käytössä etenkin koruteollisuudessa ja keramiikan aloilla, ​koska se on luonnostaan kevyesti hankaavaa​ ja sillä saadaan kiillotettua niin metallit, lasit ja keraamisetkin materiaalit.

 

Tarvikkeet:

  •     ​​Lasinhiomatahna​​​a
  •     ​Kiillotuskone
  •     Hiomalaikka

 

​Laita lasinhiomatahnaa naarmuuntuneelle alueelle. Käsin käytettävä kiillotuskone tulee tässä vaiheessa tarpeeseen. Pidä huoli että kiillotuskoneessa on oikeanlainen ​laikka tai huopa käytössä. Seuraavaksi kiillotuskoneella hiotaan naarmut hiomatahnan avu​stamana. Tässä kannattaa olla maltillinen ja lisätä hiomatahnaa väliajoin. Toista prosessi useampaan otteeseen. Maltillinen työ palkitaan sillä kärsivällinen kädenjälki näkyy tuloksina. Tuloksena pitäisi olla täysin naarmuton tuulilasi, jolla kelpaa taas nauttia ajamisesta!