Tee-se-itse kosteudenpoistaja autoon

Kosteus auton sisällä on suorastaan inhottava ongelma. Kuten jo varmaan tiedätkin, kosteus auton sisällä mahdollistaa erilaisten homeiden kasvun autosi sisällä. Homeet voivat aiheuttaa  muunmuassa pahoinvointia, päänsärkyä, voimattomuutta ja tunnottomuutta. Kosteudenpoisto autosta on siis myös terveytesi kannalta fiksua.​ Onneksi asiaan löytyy ratkaisu: tee se itse kosteudenpoistaja autoon!

​Käymme läpi 3 eri tapaa miten tehdä kotitekoinen kosteudenpoistaja autoon, ilman että sinun tarvitsisi polttaa rahaa korjatessa kosteusongelmaa. Nämä kosteudenpoistajat ovat todella helppotekoisia ja edullisia tehdä.

​Tee se itse kosteudenpoistajat – 3 eri tapaa

​​Tapa 1: Kissanhiekka kosteuden poistoon

​Auton ikkunat huurussa? Ei hätää! Kissanhiekka imee tehokkaasti ​kosteutta autosi sisäilmasta. 

Tarvitset:

  • ​Narun​​​
  • Sukan
  • Kissanhiekkaa

Toteutus:

  • ​Täytä sukka kissanhiekalla ja sido sukka kiinni​​​
  • Aseta sukka esimerkiksi kojelaudalle, tai ajaessa lattialle
  • Vaihda kissanhiekka muutaman päivän välein tarvittaessa

​Tapa 2: Kalsiumkloridi kosteudenpoistaja

​Kalsiumkloridi, joka tunnetaan myös maantiesuolana on ​suorastaan erinomainen kosteudenpoistaja, ellei jopa tehokkain kosteudenpoistoaine. Kalsiumkloridi imee itseensä paremmin kosteutta kuin kissanhiekka, mutta muuttuu ajanmyötä nesteeksi, joten tämä sopii käytettäväksi kun auto on seisallaan.

​Tarvitset:

Toteutus:

  • ​Täytä​ sukka kalsiumkloridi-suolalla ja kiedo sukan avoin pää kiinni
  • Köytä sukka roikkumaan narulla ​sopivaan paikkaan
  • Aseta kulho sukan alle keräämään tiivistynyt vesi

​Tapa 3: Hanki valmis kosteud​enkerääjä autoon

​Myönnettäköön että tämä menee tee-se-itse-kategoriasta ohi, mutta tehokkaita ja valmiita kosteudenpoistajia saa kaupoista alle kympillä. Laiskalle ja fiksulle helppo ratkaisu, miksi tuhlata aikaa parin euron takia? Kokemuksia löytyy esimerkiksi pingi kosteudenpoistajasta ja täytyy todeta että nämä toimivat yllättävän hyvin!

-PINGI kosteudenpoistaja 14,49e

​Miten estää kosteuden kerääntyminen autoon?

Etsi merkkejä kosteudesta – ​​Ikkunoiden huurtuminen johtuu lämpimän, kostean ilman tiivistyessä kylmään ikkunalasiin. Onkin tärkeää poistaa kosteudenlähteet autosta mahdollisimman tehokkaasti. Vaikka tämä kuulostaa päivänselvältä, ​vie kaikki ylimääräiset vaatteet yms. pois autostasi, jotka keräävät kosteutta. Tarkista myös autosi vuotojen varalta, etenkin ovien tiivisteiden ja tavaratilan osalta. Nosta tavaratilan matto sekä suoja ja varmista ettei vettä ole päässyt seisomaan alalokeroon.

​Käytä ilmastointia – ​Käytä ilmastointia, jopa talvella! Ilmastointilaite, jos sellainen autostasi löytyy, poistaa tehokkaasti kosteutta sisäilmasta myös talvikeleillä.​​​

​Käännä sisäilmankierto pois päältä – ​​​​Kaikissa autoissa on sisäilmankiertoventtiilit. Katso että nappi, jossa on c:n muotoinen nuoli ja kasvojen kuva on pois päältä. Sisäilmankierron ollessa päällä autosi ei saa tuoretta ilmaa ulkoa vaan se kierrättää kosteaa sisäilmaa ja et varmasti pääse eroon kosteista ikkunoista!

​Käytä ikkunanpuhdistimia – ​​​​Ikkunoihin kertyy likaa ja tuo lika sitoo itseensä vesipisaroita magneetin lailla. Puhdista ikkunat ikkunanputsareilla!

​Auton tuulettaminen – ​Kuivalla ilmalla ajaessa kannattaa laittaa lämmöt täysille ja i​​​​kkunat auki. Kunnon tuuletus aika ajoin poistaa tehokkaasti kosteutta.​​​