Oma auto on tärkeä osa elämistä. Omaan autoon voi ja kannattaa panostaa. Omaa autoa voi myös muuttaa tehdaskuosista. Autoon voi lisätä viritysosia tai muita auton suorituskykyä parantavia virityksiä. Sen lisäksi autoon voi tehdä paljon ulkonäköä parantavia parannuksia. Tyylikäs ja näyttävä auto huomataan ulkona ja kadulla. Tyylikäs auto antaa sporttisen kuvan omistajastaan.

Yksi helppo ja hyvä keino muuttaa auton ulkonäköä on hankkia autoon uudet renkaat ja vanteet. Ajoneuvosi mukauttaminen uusilla renkailla ja vanteilla voi ehdottomasti parantaa autosi ulkonäköä ja tuntumaa, jolloin sen ajaminen on miellyttävämpää. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit muokata autoasi, jotta ajaminen olisi entistä viihdyttävämpää:

Valitse oikea koko:

Varmista ennen uusien renkaiden ja vanteiden ostamista, että valitset oikean koon ajoneuvoosi. Voit tarkistaa ajoneuvosi käyttöohjeet tai kääntyä ammattilaisen puoleen varmistaaksesi, että valitset oikean koon. Kannattaa myös ottaa huomioon, että joissain tapauksissa ajoneuvon rengas- ja vannekoon muuttaminen voi vaatia ajoneuvon uudelleenkatsastamista. Koon valinnassa on otettava myös muuttuvat ajo-ominaisuudet huomioon.

Ota huomioon, millaista ajoa aiot harrastaa:

Mieti siis, millaisissa olosuhteissa aiot ajaa ja valitse sen mukaan. Jos esimerkiksi ajat paljon maastoajoa, kannattaa valita maastorenkaat ja -vanteet, jotka on suunniteltu karkeaan maastoon. Ohuemmat renkaat taas sopivat puhtaaseen katuajoon. Ei kannata hankkia vääräntyyppisiä renkaita ajoon, sillä muutoin ajamisesta voi tulla suorastaan vaarallista – ainakin autolle itselleen.

Valitse persoonallisuuttasi vastaava tyyli:

Valitse siis tyyli, joka sopii persoonallisuuteesi ja tavoittelemaasi ulkonäköön. Voit valita klassisen mallin, modernin mallin tai jopa mukautetun mallin. Vai onko tarkoituksenasi antaa mahdollisimman sporttinen mielikuva autostasi ja itsestäsi. Renkailla ja vanteilla voi muuttaa auton ulkonäköä yllättävän paljon.

Valitse korkealaatuisia materiaaleja:

Laadukkaat renkaat ja vanteet eivät ole ainoastaan kestävämpiä, vaan ne voivat myös parantaa ajokokemustasi tarjoamalla paremman pidon, käsiteltävyyden ja suorituskyvyn. Renkaissa on todella paljon laadullisia eroja. Tunnettuja huippumerkkejä ovat ainakin Nokian Renkaat, Michelin ja Goodyear. Renkaissa kuviointi vaikuttaa todella paljon ajo-ominaisuuksiin ja laadulla on suurempi merkitys kuin ihmiset uskovatkaan. Kyse on turvallisuudesta sekä ajo-ominaisuuksista.

Anna ammattilaisen asentaa ne:

On tärkeää, että ammattilainen asentaa uudet renkaat ja vanteet, jotta ne voidaan tasapainottaa ja kohdistaa oikein, mikä parantaa ajokokemusta ja pidentää renkaiden käyttöikää. Erityisen tärkeää tämä on sähköautoissa. Ammattilaiset osaavat tehdä renkaiden painotukset oikein. Renkaisiin asettavat pienet painot saavat renkaan pyörimään tasapainossa ja oikein. Ammattilaisilla on oikeanlaiset laitteet tämän tasapainotuksen tekemiseen.

Renkaiden lisäksi omaa autoa voi muokata monella muulla tavalla. Omaan autoon voi asentaa viihdelaitteita, joiden avulla matkustajat voivat pelata vaikka https://www.ninjacasino.com/fi/kolikkopelit peliä matkalla.

Räätälöimällä autosi uusilla renkailla ja vanteilla voit tehdä autostasi entistä viihdyttävämmän ja miellyttävämmän. Varmista vain, että valitset oikean koon, tyylin ja laadun, ja anna ammattilaisen asentaa ne, jotta saat parhaat tulokset.