Kryptovaluutat, kuten bitcoin, kasvattavat suosiotaan ja monet autoyritykset ovat jo tunnustaneet tämän mahdollisuutena tavoittaa uusia asiakkaita. Kryptovaluutoista kannattaa kuitenkin hankkia tietoa ennen ostopäätöksen tekemistä, sillä tarjolla on todella paljon eri kryptovaluuttoja. Kannattaa myös tutustua kryptojen toimintaperiaatteeseen hiukan, jolloin monien asioiden hahmottamisesta tulee helpompaa. Hyvä sivusto kryptovaluutan ostamiseen ja erilaisten krypto-oppaiden lukemiseen on cryptomeister.

Äskettäinen krypton hinnan romahdus on täyttänyt käytettyjen tavaroiden markkinat muilla luksustavaroilla, kuten Rolex-kelloilla. Lamborghinit voivat kuitenkin hyvin. Superautojen voimakas kysyntä viittaa siihen, että useimmat niiden omistajat kuuluvat siihen harvinaisessa ihmisryhmään, jotka ovat niin varakkaita, että markkinoiden muutokset eivät käytännössä häiritse heitä.

Peter Saddington on yksi heistä. Hänestä tuli kuuluisa kryptoyhteisössä, kun hän osti vuonna 2017 Lamborghinin 45 Bitcoinilla, mikä vastasi tuolloin noin 200 000 euroa. Hän oli ostanut Bitcoininsa vain 115 Yhdysvaltain dollarilla vuonna 2011, jolloin sen arvo oli alle 3 dollaria. Tämä tapahtuma oli omiaan tekemään ylellisten autojen ostamisesta kryptoilla suosittua. Tänään, jopa Bitcoinin arvon romahduksen jälkeen, hänen käyttämänsä 45 Bitcoinin arvo on noin miljoona euroa.

Monet haluavat nykyään päästä luksusautojen markkinoille kryptovaluutan avulla. Tulevaisuudessa voidaan odottaa tämän trendin kasvavan, sillä kryptovaluutat kasvattavat suosiotaan jatkuvasti ja samaan aikaan tietämys kryptomaailmasta lisääntyy myös tavallisten kuluttajien keskuudessa.

Toinen syy sille, että kryptoilla halutaan ostaa myös luksusautoja, voi olla, että esimerkiksi Lamborghinit ovat yleensä vähemmän epävakaita arvoltaan kuin digitaaliset valuutat. Ihmiset käyttävät kryptoja näihin ostoihin, koska he haluavat vaihtaa kryptonsa fyysiseen omaisuuteen. Tämä antaa sijoittajille mahdollisuuden saada haltuunsa omaisuutta, jonka arvo ei heittele samalla tavalla kuin heidän krypto-omaisuutensa arvo saattaa tehdä. Nykyisessä markkinoiden käänteessä Lamborghinit ovat viime aikoina pitäneet arvonsa paremmin kuin kryptovaluutat.

BMW ja Tesla

Monet mieltävät BMW:n saksalaiseksi monikansalliseksi yhtiöksi, joka valmistaa laadukkaita ajoneuvoja ja moottoripyöriä. BMW:n M-sarjan autot ovat suosituimpia korkean suorituskyvyn ajoneuvoja. Siinä missä uudet bitcoinmiljonäärit etsivät tapoja ostaa luksustavaroita ja -palveluita, autokauppiaat ympäri maailmaa etsivät tapoja hyväksyä kryptovaluuttoja. BMW on yksi automerkki, jota on mahdollista ostaa bitcoineilla esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tesla mahdollisti myös autojensa hankinnan bitcoineilla, mutta tätä iloa kesti vain hetken, jonka jälkeen Teslan perustaja Elon Musk ilmoitti, ettei se enää hyväksy bitcoinia maksuvälineenä sen louhinnasta aiheutuvien haitallisten ympäristövaikutusten vuoksi. Vaikka Bitcoinin louhintaan tarvittavasta energiasta yhä suurempi osa on nykyään peräisin uusiutuvista energianlähteistä, ei toistaiseksi ole vielä varmaa, alkaako Tesla tulevaisuudessa taas hyväksyä bitcoinit maksuvaihtoehtona.

Alkuvuodesta 2022 Tesla kuitenkin ilmoitti, että se hyväksyy Dogecoinin käytön maksuvälineenä onlinekaupassaan. Dogecoinin käyttöön liittyy kuitenkin muutamia asioita, jotka eroavat perinteisien maksutapojen käytöstä. Yksi suurimmista eroista on se, että Dogecoinilla maksettuja tilauksia ei ole mahdollista perua enää sen jälkeen, kun tilaus on tehty.