Mitä tehdä kun autoon tulee yhtäkkiä kallis vika?

Autosi hajoaa yleensä juuri silloin kun tarvitset sitä eniten. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka saat rahaa kattamaan auton korjauksen kustannukset, jos sinulla ei ole tarvittavaa summaa tililläsi.

Ota aina ensiksi selvää korjauskustannuksista

Ennen kuin yrität selvittää, mistä saat rahaa korjaukseen, sinun täytyy selvittää, kuinka paljon korjaus maksaa. Kysy arvioita vähintään kolmesta hyvämaineisesta korjaamosta. Kerro heille, että olet pyytämässä tarjouksia ja haluaisit tietää, mikä on heidän tarjouksensa verrattuna muihin. Kysy myös mahdollisten alennusten perään. Jotkut korjaamot tarjoavat myös osamaksuja, jotka voivat olla kalliissa korjauksissa parempi vaihtoehto kuin kertakorvaus.

3 parasta tapaa rahoittaa auton korjaus kun tilillä ei ole rahaa

Kun olet saanut hyvän tarjouksen hyvämaineisesta autokorjaamosta, on aika hankkia rahoitus korjaukselle. Esittelemme tässä kolme vaihtoehtoa:

1. Myy jotain rahanarvoista omaisuutta hankkiaksesi käteistä

Jos sinulla on sellaista tavaraa, jota et tarvitse, käytä tai halua, voit myydä niitä esimerkiksi Torissa tai Facebookissa ja ansaita jonkin verran rahaa. Vaikka et välttämättä pysty keräämään niin paljon rahaa kuin tarvitset maksaaksesi koko korjauslaskun, jokainen euro on avuksi.

2. Lainaa ystäviltä tai perheenjäseniltä

Rahan lainaaminen ystäviltä tai perheenjäseniltä saattaa tuntua monesta aika vaikealta. Parhaimillaan voit kuitenkin saada täysin korottoman lainan, jollaista et muualta voi saada. Rahan lainaamisessa ystäviltä tai perheenjäseniltä on kuitenkin omat riskinsä. Mikäli et pysty maksamaan lainaa ajoissa takaisin, voi syntyä erittäin hankala tilanne. Maksamatta jättäminen voi todennäköisesti vahingoittaa suhdettasi läheisiisi. Varmistaaksesi, että vältät tämän, luo realistinen maksusuunnitelma, joka on toteutettavissa, oikeudenmukainen ja sovi siitä yhdessä perheenjäsenesi tai ystäväsi kanssa.

3. Käytä luottokorttia tai lainaa rahaa

Jos sinulla on luottokortti, jossa on tarpeeksi korkea luottoraja, niin harkitse käyttäväsi sitä autosi korjauskulujen rahoitukseen. Mikäli et omista luottokorttia tai luottoraja ei ole riittävä, niin siinä tapauksessa kannattaa harkita lainan nostamista.

Voit saada auton korjaamista varten henkilökohtaisen ja vakuudettoman lainan. Tämä tarkoittaa sitä, että et laita mitään vakuutta vastineeksi lainan saamisesta. Lainasummat vaihtelevat tyypillisesti välillä 500 € – 5000 € ja takaisinmaksuehdot voivat olla esimerkiksi 2-5 vuotta.

Lisäksi markkinoilla on paljon luotonantajia ja erilaisia lainatuoteita, joten valinnanvaraa löytyy. Voit siis helposti vertailla luotonantajia ja lainatuotteita ja valita itsellesi parhaan vaihtoehdon. Katso esimerkiksi tämä kulutusluotto netistä -vertailu. Lainan määrä, korko ja laina-aika riippuvat tietenkin maksukyvystäsi, mutta tällaisen lainan hieno asia on se, että voit helposti sovittaa kuukausimaksun budjettiin, koska saat kiinteän koron.