Tällä kertaa blogipostauksen aiheena on kokemuksen pohjalta opittu kallisarvoinen neuvo; jos aiot muuttaa uuteen paikkaan milloin tahansa, säästä itseltäsi aikaa ja stressiä ja investoi muuttopalveluun helpottaaksesi elämääsi. Muuttoauton vuokrausta fiksumpi vaihtoehto saattaakin olla useasti vuokrata avaimet käteen -palvelu ammattilaiselta. Kokemuksen perusteella ammattilaiset hoitavat muuton monesti ajan huomioon ottaen huomattavasti edullisenmmin. Kerromme tässä artikkelissa 7 syytä miksi kannattaa hankkia muuttopalvelu muuttofirmalta.

1- Se on paljon tehokkaampi

Kyllä, se on totta. Mieti sitä kun pakkaat kaikki omistamasi tavarat vaatteista pannuihin ja kattiloihin huonekaluihin yksin. Kaikkien tavaroiden pakkaamiseen ja sen lisäksi niiden lastaamiseen, ja kuljetukseen menee aivan tuhottoman paljon aikaa – verrattuna siihen, että ammattimiehet hoitavat homman vain murto-osassa tuosta ajasta. Lisäksi sinun ei todellakaan tarvitse viettää niin paljon aikaa miettimään, mitä pakata ja miten pakata se. Monesti unohdetaan että myös aika on rahaa. Onko siis fiksua säästää 200 euroa muuttokustannuksissa muuttamalla itse, kun samaan aikaan joudut ottamaan useamman päivän palkatonta vapaata töistä?

2- Myös kustannustehokas

Ammattitaitoisten muuttajien palkkaaminen auttaa myös pitämään kiinni kohtuullisesta budjetista. Ammattitaitoiset muuttajat osaavat arvioida, ja pysyä sovitussa budjetissa. Usein käy niin, että itse muuttaessa aikataulut venyvät, ja pakettiauto jää palauttamatta sovittuun aikaan mennessä. Siitä sitten helposti rapsahtaakin useampi satanen lisämaksua. Lisäksi sinun ei tarvitse edes juosta siellä täällä saadaksesi asioita aikaan. Kokeneet muuttajat pystyvät tekemään muuton loogisesti ja tehokkaasti, jolloin muuton kustannuksetkin pysyvät alhaisina.

3- He tuovat pakkausmateriaalin

Muistatko, kuinka puhuimme muuttajien kustannustehokkuudesta ja ajasta? Se, että he tuovat mukanaan kaiken tarvittavan pakkausmateriaalin, lisää sitä. Olipa kyse pahvilaatikoista tai kuplamuovista, ne peittävät tavarasi aina kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ei vain sitä, että he tietävät aina, kuinka paljon siitä vaaditaan, jotta sinulla ei koskaan jää naarmuja. Ja tämä säästää myös kaiken vaivan menemällä edestakaisin kauppaan hankkimaan materiaalia itse, mikä voi joskus osoittautua kalliimmaksi kuin pitäisi.

4- Heillä on oikeat työkalut ja kuljetusvälineet

Tiedätkö, miten ihmiset sanovat, että sinun pitäisi saada asiat aikaan henkilöltä, joka tietää siitä yksityiskohtaisesti? He ovat oikeassa. Ammattitaitoisen muuttoyrityksen palkkaaminen ei ainoastaan salli kutsua kokeneita ja oppineita ihmisiä tekemään työtä, vaan myös varmistaa, että he tuovat mukanaan kaikki laitteet, joita tarvitaan esineiden pakkaamiseen tai siirtämiseen tarpeen mukaan. Alan yrityksillä on myös tilanteeseen sopivat autot ja pakettiautot käytössä, jolloin hommat sujuvat niinkuin pitääkin. Jälleen yksi syy muuton nopeutumiseen.

5- Firmat tarjoavat usein muuttotakuun 

Useimmat muuttofirmat tarjoavat jonkinlaista takuuta tavaroillesi muuttoa varten. Joten sen sijaan, että siirrät asioita itse ja annat niiden rikkoutua tai altistua onnettomuuksille, on parempi antaa vuokrausyrityksen vakuuttaa heidät matkalle pitkin kaupunkia tai jopa maata, jotta vaikka jokin vahingoittuisi sinun ei tarvitse käydä läpi suurta menetystä. Siten muuttajat osoittautuvat myös turvallisemmaksi vaihtoehdoksi kaikille tavaroillesi, olipa se sitten taulutelevision rikkoutuminen, tai rakkaan taulun rusentuminen tavaroiden väliiin. Toki kannattaa varmistaa takuu jokaiselta muuttofirmalta erikseen.

6- Ne auttavat sinua suunnittelemaan myös muuttoasi

Yksi asia, jossa hyödyt hurjasti, kun apunasi on muuttomiehiä. Voit luottaa heihin tavaroiden ja pakkaamsien lisäksi siihen, että he hoitavat kuljetussuunnitelman ja itse kuljetuksen kunnialla. Sinun tarvitsee vain kertoa heille sopiva päivämäärä ja kellonaika, ja sieltä ne auttavat sinua suunnittelemaan kaiken parhaalla mahdollisella tavalla ja ottamaan samalla huomioon kaikki yksityiskohdat, jotta vältetään mahdolliset ongelmat ja ruuhkatilanteet.

7- Säästyt ylimääräiseltä muuttostressiltä

Muutto on suuri haaste itsessään ja voi olla hyvin pelottavaa, joten on hyvä saada kaikki tarvitsemasi apu kaikin mahdollisin tavoin. Loppujen lopuksi niin monen asian hoitaminen kerralla ei ainoastaan rasita fyysistä hyvinvointiasi, vaan se voi vaikuttaa myös mielenterveyteesi. Näin ollen aikasi käyttäminen luotettavan ja tehokkaan muuttoyrityksen palvelujen valitsemiseen ja sen käyttämiseen ei ainoastaan vie sinulta paljon taakkaa, vaan antaa sinulle myös aikaa muille asioille, jotka saattavat tuntua tärkeämpää tämän suuren elämänmuutoksen kannalta.