Auton vuokraus ilman luottokorttia

Monet välttävät luottokortin hommaamista viimeiseen asti, vaikka joskus luottokortti helpottaakin elämää, ainakin auton vuokrauksen kannalta. Auton vuokraus ilman luottokorttia ei ollut ennen mahdollista, mutta nyt useammat autovuokraamot mahdollistavat auton vuokraamisen pankkikortilla tai jopa käteisellä.

Autovuokraamot toki suosivat edelleen luottokortilla liikenteessä olevia asiakkaita, mutta useimmat yritykset ovat alkaneet laajentaa maksutapojaan, koska yhä useammat ihmiset eivät halua omistaa luottokorttia.

Näin vuokraat auton ilman luottokorttia

​Luottokortit ovat autovuokraamojen suosima maksutapa, koska useimmat luottokortit tarjoavat asiakkaalle vakuutuksen tapaturmia varten ja koska yritys voi veloittaa suoraan kortiltasi maksuja, mikäli palautetun auton kanssa ilmenee ongelmia.

Jos sinulla ei ole, tai et halua hankkia luottokorttia, voit kokeilla alla listattuja vaihtoehtoja auton vuokrauksen maksamiselle.

Auton vuokraus pankkikortilla

​Jos sinulla on pankkitili, mitä suurimmalla todennäköisyyllä sinulla on myös pankkikortti. Useimmissa pankkikorteissa on mastercard- tai visa-logo kortin etupuolella. Mastercard ja visa-pankkikortit toimivat useimmilla yrityksillä, ota huomioon kuitenkin seuraavat seikat ennen auton vuokraamista:

  • Useimmat autovuokraamot tekevät sinulle luottotarkistuksen. Mikäli luottoarviosi ja luottotietosi eivät saavuta kyseisen yrityksen kriteereitä, et voi vuokrata autoa pankkikorttia käyttäen. Huomioi että eri yritysten kriteerit vaihtelevat keskenään.
  • ​Pankkikorttia käytettäessä useimmat vuokraamot veloittavat yleensä muutaman satasen suuruisen talletuksen, jonka saat takaisin autoa palautettaessa. Pidä huoli että pankkitililläsi on ylimääräistä rahaa ennen auton vuokrausta.
  • Jotkin yritykset vaativat sinulta todisteita vakuutuksesta, joka korvaa ongelmatilanteissa autolle sattuneet vahingot – tai mahdollisesti vaativat sinua ottamaan heidän tarjoaman vakuutuksen vuokratulle autolle.

Useimmiten homma onnistuu kuitenkin ilman ylimääräisiä säätöjä. Vuokraa auto etukäteen, ota voimassa oleva ajokortti mukaan ja maksa pankkikortillasi. Homma selvä.

Esimerkiksi luotettava Discover Car Hire tarjoaa useita mahdollisuuksia pankkikortilla maksamiseen.

​Auton vuokraus käteisellä

​Muutamat vuokraamot tarjoavat myös käteisellä vuokraamista. Tällöin sinun tulee maksaa käteistalletus yritykselle autoa vuokratessasi. Käteistalletus palautetaan sinulle kun palautat auton ehjänä takaisin.

​Näitä yrityksiä on tosin harvassa, joten kannattaa aina tarkistaa yrityksen ehdoista mahdollisuudelle käteismaksua varten.

Tutki saatavilla olevat vaihtoehdot eri automalleille

​Jotkin autoja vuokraavat yritykset rajoittavat saatavilla olevien autojen malleja kun maksat pankkikortilla. Tarkista vuokraamolta millaisia vaihtoehtoja he tarjoavat pankkikortilla maksaville. Todennäköisesti luksusautoa, urheiluautoa tai isompaa katumaasturia katsoessasi joudut miettimään uudestaan. Edullisimmista luokista onneksi löytyy useimmiten aivan riittävästi valikoimaa aina sedaneista perheautoihin ja kompaktikokoisiin yksilöihin.

​Tarvitsenko luottokorttia vuokra-auton vakuutusta varten?

Useimmat luottokortit sisältävät vakuutuksen vuokra-autoille. Kaikki luottokortit eivät kuitenkaan ​sisällä vakuutusta autotapaturmille autoa vuokratessa. Joissakin tapauksissa​ joudut siis ostamaan vuokraamon tarjoaman vakuutusturvan autolle, jolta välttyisit mikäli sinulla olisi luottokortti. ​Ellei sitten sinulta satu löytymään erillistä vakuutusta joka korvaisi tapaturmat tällaisissa tilanteissa.

​Luottokortilla vuokraamisen hyödyt

​Jos sinulla on luottokortti, on yleensä edullisempaa käyttää sitä auton vuokrausta varten, verrattuna pankkikorttiin tai käteiseen. Monet luottokortit pitävät sisällään tapaturmavakuutuksen, joka kattaa myös vuokra-auton kulut. Luottokorttia käytettäessä et myöskään joudu tekemään ylimääräisiä talletuksia – kortilta veloitetaan ainoastaan palvelun hinta.

​Mistä kannattaa vuokrata?

​Suosittelemme käyttämään luotettavaa ja turvallista palvelua autojen vuokraamiseen, kuten Discover Car Hirea. Heiltä löydät laajalti vaihtoehtoja myös pankkikortilla maksamiseen.