Pidätkö autoilusta? Oletko rautainen autoalan ammattilainen, joka tietää kaiken autoista? Vai kenties molempia? Jos elämäsi tai mielenkiinnon kohteesi pyörii tavalla tai toisella autojen ja muiden kulkuvälineiden ympärillä, sinulla on varmasti ollut jonkinlainen autoaiheinen juliste tai kuva. 

Ja jos sellaista ei ole toistaiseksi ollut, ole varmasti aina halunnut sellaisen.

Autoaiheiset julisteet toimivat toki loistavana koristeena esimerkiksi omassa toimistossa tai ihan vain kotona, mutta niille voi olla muitakin käyttötarkoituksia. Tässä artikkelissa käymme tarkemmin läpi, mihin kaikkeen autojulisteita voikaan käyttää.

Miten yritykset ja yksityishenkilöt voivat hyödyntää autojulisteita?

Autojulisteet eivät ole pelkkiä koristeita, vaan niistä voi olla ihan oikeaa hyötyäkin. Ne toimivat toki erinomaisesti yksityiskäytössä, mutta myöskin yritykset voivat hyödyntää tehokkaasti autoaiheisia julisteita.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja tällaisten julisteiden avulla autoiluun liittyvät yritykset voivat saada tuotua omaa yritystään paremmin esille. Samaan aikaan autofanaatikko voi koristella omat seinänsä lempiaiheellaan.

Julisteet ja autokaupat

Kun kyseessä on autokauppa, voi koristeiden ja sisustuksen keksiminen sinne olla melko työlästä. Ihmiset tuskin haluavat nähdä seinillä rauhoittavia luontokuvia, mutta onneksi markkinoilta löytyy erilaisia näyttäviä autojulisteita.

Autokaupan sisustaminen autojulisteilla on monessa mielessä järkevää. Tässä muutamia syitä:

  • Autojulisteet ovat käteviä – Autojulisteet eivät vaadi hirveästi työtä, sillä ne voi vain tulostaa ja kiinnittää seinään.
  • Juliste ei vaadi tarkkaa huolenpitoa – Koska kyseessä on vain simppeli kuva kehysten sisällä, ei siitä tarvitse olla pitämässä erityistä huolta.
  • Tyhjien seinien täyttäminen ja myymälän herättäminen eloon – Autokaupassa on huomattavasti miellyttävämpi asioida, kun asiakkaita eivät ympäroi pelkät valkoiset ja tyhjät seinät.

Autokaupat voivat hyödyntää julisteita myöskin siten, että ne esittelevät niissä myynnissä olevia autojaan. Niitä voi olla ympäri autokauppaa tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi yhtenä isona galleriana odotustilassa. Tyypillisesti näissä julisteissa näkyy tyylikkään auton lisäksi myöskin sen merkki ja malli. Fiksut yritykset laittavat niihin myös omat mottonsa.

Autokaupoissa julisteissa on mukavasti valinnanvaraa. Myymälä voi valita pelkästään tyylikkäitä ja näyttäviä julisteita, tai vaihtoehtoisesti sellaisia kuvia, joissa on esitelty kaikki tärkeimmät tiedot myytävästä autosta.

Julisteet ja autopesulat

Ihan kuten autokaupat tai -korjaamot, myöskin pesulat voivat hyödyntää julisteita mainoksina kaduilla. Tämä on tärkeää etenkin pienille yrityksille, joiden havaitseminen suoraan tieltä voi olla haastavaa. Näin ollen erilaisilla kirkkailla, värikkäillä ja riittävän suurilla julisteilla voi kiinnittää autoilijoiden huomion.

Näihin julisteisiin kannattaa laittaa hyvin lyhyesti ylös, mitä palveluja tarjolla on. 

Autopesulan julisteita voi ja kannattaa käyttää kadunvarsien lisäksi myöskin lähempänä liikkeen sisäänkäyntiä.

Vaihtoehtoisesti sisätiloja voi herättää jälleen eloon kuvilla näyttävistä autoista tai muista menopeleistä. Näin ollen asiakkaat viihtyvät paljon paremmin ja tulevat asioimaan todennäköisemmin tulevaisuudessakin.

Pelkät näyttävät koristeelliset julisteet ja kuvat eivät itsessään riitä, vaan mukana on hyvä olla erilaisia turvallisuusohjeita. Tai jos kyseessä on automaattinen autopesula, kannattaa käyttäjille tarjota käyttöohjeet selkeästi esille kuvan muodossa.

Autojulisteet autokorjaamoille

Myynnin, palveluista kertomisen ja tilojen elävöittämisen lisäksi autokorjaamot voivat hyödyntää julisteita siihen, että työntekijöille annetaan niiden avulla hyödyllisiä vinkkejä tiettyjen automallien huoltamiseen. Tietenkin niihin voi sisällyttää myöskin käytännön ohjeita sekä turvallisuusohjeita.

Autoaiheiset julisteet omaan käyttöön

Autoilun suosio kasvaa ja siksi maailmassa on yhä enemmän autofanaatikkoja, jotka vain pitävät tietynlaisista autoista, autojen osista tai mistä tahansa autoiluun liittyvästä. Autoaiheisia julisteita on olemassa lukuisia erilaisia ja niiden avulla voi sekä koristaa kotia että omaa toimistoa.