Warning: Declaration of TCB_Menu_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/wp-content/plugins/thrive-visual-editor/inc/classes/class-tcb-menu-walker.php on line 0
Auton vuokraus malaga kokemuksia - Miksi kannattaa vuokrata auto?

Auton vuokraus malaga kokemuksia

​Malaga on henkeäsalpaava lomakohde, jossa voit rentoutua rannalla ja ihastella idyllistä espanjalaista rannikkoa. Autolla ajaminen Malagassa on selkeää ja helppoa - auto avaa myös mahdollisuuden tutkiskella ​aurinkorannikon tarjontaa, ​tunnelmallisia kyliä ja lähialueiden nähtävyyksiä omien aikataulujen mukaisesti. Tässä artikkelissa jaan kokemuksia auton vuokrauksesta Malagalla omilta reissuiltani.

Kaupungissa on useita autovuokraamoita ja voit vuokrata auton kätevästi etukäteen esimerkiksi Discover Car Hiren kautta. ​Lue lisää ja katso parhaat vinkit stressittömään autoiluun ja edullisimmat ​vuokrahinnat alempaa.

Autolla ajaminen Malagalla

​Autolla ajamista aurinkorannikolla ei tarvitse pelätä. Joka vuosi tuhannet turistit vuokraavat autoja Malagalla. Oman kokemuksen mukaisesti Malaga ja Espanjan aurinkorannikko on yksi turvallisimmista kohteista ajaa autolla Euroopassa. Espanjalaisten liikennekulttuuri on toki hieman värikkäämpi kuin mihin Suomessa ollaan totuttu, mutta turistikohteena Malagalla ollaan mukauduttu hieman maltillisempiin ajotapoihin.

Lisätäkseni vielä helpotusta huoleesi: todennäköisesti ainoa tie, jota tulet käyttämään aurinkorannikolla on AP7-moottoritie. Se jatkuu koko aurinkorannikon pituisesti aina Malagasta Algericakseen asti. Joten aina kun haluat ajaa rannikkokaupungista toiseen, se onnistuu käyttämällä tätä moottoritietä. Suunnistaminen Malagalla ja aurinkorannikolla on siis naurettavan helppoa.

Parhaat nähtävyydet Malagan lähettyvillä

​Aurinkorannikolla ajaminen on paras tapa kokea unohtumattomat, mutta kätketyt Andalusian kylät, joihin on vaikea päästä käsiksi ilman autoa. Vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä voit ​nähdä kauniita luonnonmaisemia, joiden taustaa värittää välimeri.

Suurimmat kaupungit päätien varrella, idästä länteen, ovat Nerja, Torrox, Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcantara, Estepona ja Manilva.

Aurinkorannikko on häikäisevän kaunis alue Espanjassa, jossa lomailijat viihtyvät vuodesta toiseen nauttien miellyttävästä ilmastosta, rannoilla rentoutumisesta, paikallisesta keittiöstä ja rennosta elämänmenosta, josta Espanja tunnetaan.

Ronda

​Ronda on ehkäpä yksi maailman hämmästyttävimmistä kaupungeista​, josta olet saattanutkin nähdä kuvia. Jylhät kalliojyrkänteet ja arkkitehtuurisena taidonnäytteenä seisova silta on ehdottomasti jotain mitä suosittelen kaikkia Espanjan matkailijoita näkemään. Rondaan ajaa noin 40 minuuttia aurinkorannikon Marbellasta ja matka taittu kätevästi Sierra de las Nievesin henkeäsalpaavan luonnonsuojelualueen läpi. Matka Rondaan on itsessäänkin oman kertomuksen arvoinen.

Auton saa kätevästi parkkiin kaupungin pohjoispuolelle, jossa on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja. Kaupunkia kannattaa tutkiskella jalkaisin, sillä se pitää sisällään paljon arkkitehtuurisia aarteita. Vuonna 1314 kuningas Abomelikin rakennuttama Mondragonin palatsi on yksi pakollisista nähtävyyksistä.

​Kaupungin museosta löytyy Rondan historiasta kiinnostuneelle enemmänkin purtavaa. Kaupungin sieluna toimiva näyttävä silta rakennettiin vuonna 1793 - rakentamiseen kului 40 vuotta ja yli 50 menetettyä ihmishenkeä. Siltaa ylittäessä ei voi muutakuin hämmästellä tätä ihmeellistä kaupunkia.

​Montesin luonnonpuisto Malagasta pohjoiseen

​Yksi kauneimmista ajoreiteistä, jonka olen elämässäni ajanut, on Montesin luonnonpuisto. Luonnonpuistoa pääsee ihastelemaan kätevästi A7000-maantietä pitkin, joka kulkee luonnonpuiston itäisen puoliskon lävitse. Ajoimme Colmenarin kylän ja Casabermejan kautta takaisin Malagaan, jolloin matkan pituudeksi muodostuu noin 100 kilometriä.

Matkan varrella on lukuisia Andalusialle ominaisia maatilaravintoloita "ventas", joissa saa syödä loistavia paikallisia ruokia puoleen hintaan ravintoloihin verrattuna. Reitillä on useita pysähtymisen arvoisia pikkukyliä ja kauniita maisemia, joita pysähtyy ihailemaan.

​Vesireitit

​Jos haluat yhdistää ajamisen nautinnon, unohtumattomat maisemat ja ​kauniin järven, El Chorron tekojärvellä kannattaa pistäytyä ajelemassa. Malagan lentokentältä pohjoiseen, El Chorron järvialueelle ajaa noin tunnin verran. Maisemat ovat todellakin unohtumattomia. Eteläpäädyn solassa voi aktiivisuutta kaipaavat harrastaa kiipeilyä. Jos nautit enemmän rauhasta luonnossa, hyvä idea on pitää piknikki järven rannalla sijaitsevan mäntymetsän huminan alla.

Viinitilat

​Aurinkorannikolla on lukemattomia viinitiloja. Kannattaapa poiketa esimerkiksi Competan kylään tutkiskelemaan kaunista arkkitehtuuria ja maistelemaan paikallisia viinejä. Competaan ajaa noin tunnin verran Malagasta itään.

​"Aurin​gon ja avokadojen" reitti

​Auringon ja avokadon reitiksi kutsuttu tienpätkä on sekoitus paikallisia kyliä, viinitiloja ja rannikkomaisemia. Reitti on 75 kilometriä pitkä, pysähtymisen arvoisia paikkoja tosin löytyy reitin varrelta runsaasti.

Alueen mikroilmasto on otollinen niin paikallisten appelsiinien ja sitruunojen, kuin trooppistenkin hedelmien kuten mangojen, avokadojen ja papaijojen kasvattamiseen.

Reitti alkaa Rincon de la Victorian kunnasta, noin 10 kilometriä Malgasta itään sijaittuna. Reitti kulkee Macharaviyan, Velez-Malagan, Benamargosan, Benamocarran kautta ja päättyy Iznateen.

​Teiden kunto

AP7-moottoritie, joka on aurinkorannikon pääväylä , on todella hyvässä kunnossa. ​Pienemmätkin tiet ja maantiet Malagalla ja aurinkorannikolla ovat yleisesti ottaen pinnoitettuja ja hyvässä kunnossa.

Voisi sanoa että eroa Suomeen ei hirveästi ole.

Millainen auto minun kannattaa vuokrata?

​Malagassa on useita kansainvälisiä ja lukuisia paikallisia autovuokraamoja. Auto kannattaa vuokrata miettien omia tarpeita. Henkilömäärän lisäksi kannattaa muistaa, että myös matkalaukut mahtuvat autoon, jos niitä on tarkoitus ottaa mukaan ajomatkalle. Tiet ovat hyvässä kunnossa, joten mikä tahansa auto käy.

Kesäkuukausina (kesä-elokuu) ilmasto on todella lämmin, joten kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, jossa on toimiva ilmastointi.

​Auton vuokraamisen hinta

​Sesonkiaikaan kesäkuusta elokuuhun auton vuokraus maksaa yleensä 40 eurosta ylöspäin per päivä.

Muina aikoina vuokraamisen hinta lähtee noin 20 euron tienoilta.

Auton vuokraaminen on aina sitä edullisempaa, mitä aiemmin auton ​vuokraat, joten ole liikkeillä hyvissä ajoin!

Discover Car hire - ​Parhaat hinnat

​Oman kokemukseni perusteella voin suositella Discover Car hiren palveluja. Olemme käyttäneet discover car hireä yli 10:ssä Euroopan maassa ja lukuisissa maissa Euroopan ulkopuolella. Joka kerta vuokraaminen on onnistunut vaivattomasti ja ongelmitta. He tarjoavat edullisten hintojen lisäksi luotettavaa palvelua. ​Heidän yhteistyökumppanina toimi​i vain luotettavia ja rehtejä yrityksiä.

​Jos harkitset auton vuokraamista paikalliselta vuokraamolta, kannattaa aina tarkistaa auton kunto ja bensan määrä ennen lähtöä. Ota autosta riittävästi valokuvia ulkopuolelta ja sisältä. Ota tarkemmat kuvat kohdista, joissa on vaurioita (painaumat pellissä yms.). Paikalliseltakin vuokraamolta voit saada autoja kelpo hintaan, mutta jos haluat saada auton edullisesti ja ilman säätöjä, ​varaa auto etukäteen netistä.

​Auton vuokraaminen ja jättäminen toiseen paikkaan tai kaupunkiin

​Auton vuokraaminen ja jättäminen paikasta toiseen on mahdollista isompien autovuokraamojen ja välittäjien kanssa. ​Esimerkiksi käyttämämme Discover ​Car hire tarjoaa tätä palvelua.

Tankkaaminen bensa-asemalla

​Otathan huomioon että läheskään kaikki bensa-asemat Espanjassa eivät hyväksy luottokortteja maksuvälineenä. Moottoritien varrella olevilla asemilla on yleensä maksuautomaatit, joissa korttimaksua voi käyttää. Muualla maksaminen tapahtuu yleensä kassalla ja tällöin luottokortti on harvemmin hyväksytty vaihtoehto. Kannattaakin siis aina kantaa mukana sopivasti käteistä. ​

​Bensa-asemien aukiolajat vaihtelevat. Malagan lentokentältä ja aurinkorannikon moottoritieltä löytyy 24 tuntia vuorokaudessa palvelevia asemia. Sisämaassa ja pienemmissä kaupungeissa bensa-asemat palvelevat yleensä klo 9-11 asti illlalla.

Liikennesäännöt ​Malagalla

​Nopeusrajoitukset:

 • ​Moottoritiellä maksiminopeus 120 km/h​​​
 • Yksikaistaisilla moottoriteillä 100 km/h
 • Maanteillä 90 km/h
 • Kaupungissa 50 km/h

Valvontakameroita löytyy jonkin verran aurinkorannikolta, joten kannattaa ajaa rajoitusten mukaisesti.

Yleiset liikennesäännöt:

 • Aja oikealla kaistalla
 • Älä aja alkoholin vaikutuksen alaisena. ​Jo yksi annos viiniä tai olutta menee paikallisen liikennelain rajoitusten yli, joten älä aja nautittuasi.
 • ​Turvavöiden käyttö on pakollista
 • Matkapuhelimen käyttö ajaessa on kiellettyä
 • Ajovaloja tulee käyttää tunneleissa
 • Älä pysäköi tien sivuun, jos tienreuna on merkitty keltaisella tai punaisella
 • Tööttäämistä tulisi välttää klo 23-06 välisenä aikana

​Moottoritien käyttö

​Toisin kuin Suomessa, Espanjassa pääväylien käyttö on maksullista. AP7-moottoritien käyttäminen maksaa riippuen ajamastasi matkasta. ​Käyttömaksu vaihtelee 1.5 - 6 euron välillä, matkasi pituuden mukaan.


Vinkkejä ​autoiluun Malagalla

​Parkkeeraaminen - ​​​​Niinkuin kaikissa Espanjan kaupungeissa, parkkitilan löytäminen voi olla todella haastavaa. Säästä aikaasi, äläkä etsi ilmaista parkkipaikkaa kaupungista​ - käytä julkisia autoparkkeja, jotka sijaitsevat kaupungin keskustassa. Autoparkit ovat toki maksullisia. Sinisen alueen parkkipaikka on edullisempi, mutta voit pysäköidä vain kahdeksi tunniksi.

Ruuhka-ajat - ​​​​Liikenne Malagan keskustassa on kohtuullisen vilkasta kellonajasta riippumatta, mutta vältä suurimpia liikenneruuhkia, jotka painottuvat 8.30-9.30, 13.30-15.00 ja 19.00-21.00 väleille.

​Valvontakamerat - ​​​​Malagan rannikkopromenadilla ja joissakin liikennevaloissa on nopeuskameroita, joten muista ajaa rajoitusten mukaisesti.

Arvotavarat - ​​​​Espanjassa ei tule koskaan jättää arvokkaita tavaroita auton sisälle, edes näkyvien silmien alle.

Yhteenveto

Auton vuokraaminen on yksi parhaimmista keinoista nähdä aurinkorannikkoa, Malagan ulkopuolella olevia kaupunkeja, kyliä ja nähtävyyksiä.

Muista vuokrata auto hyvissä ajoin, niin säästät selkeää rahaa ja varmistut autosi saatavuudesta kesäkuukausina!


-Jos sinulla on kysyttävää aurinkorannikolla liikkumisesta, laita kommenttia kehiin alla olevasta viestikentästä niin vastaan mielelläni parhaani mukaan!​

Renkaat&Vanteet.com
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: